26 Aralık 2014 Cuma

Ben diyet yapmıyorum !



Fazla kilolardan kurtulmak istediğinizde akla gelen ilk kelimedir diyet. O kadar çok uygulamışsınızdır ki, artık duymaya hatta onu anımsatacak en ufak bir şeyi görmeye bile tahammülünüz yoktur.Son birkaç seneniz belki de sürekli kilo ver,sonra tekrar geri al şeklinde geçtiği için artık ne inancınız ne de sabrınız kalmadı. Ama bir taraftan da fazla kilolardan kurtulmak istiyorsunuz. Peki böyle bir durumda nasıl bir yol izlemeli ?
*Öncelikle çok kararlı olmalısınız,eğer bu konuda kendinize inanmıyorsanız hiç başlamayın. Çünkü her diyet yaptığınız dönemde metabolizma hızınızı düşürdüğünüzden diyeti bırakınca kilo almanız ve tekrar geri vermeniz daha zor.
*Kiloları tekrar geri alacaksanız şuandaki kilonuzda kalmanız daha sağlıklı. Sürekli al ­ver, al ­ver şeklinde yaşamak hem bedeninize hem de ruh sağlığınıza zararlı.
*Neden kilo vereceksiniz? Kendiniz için mi: daha sağlıklı olmak için mi, daha güzel olmak için mi yoksa anneniz,eşiniz, arkadaşınız istiyor diye mi?
*Kilo almanızın sebebi ne ? Hormanal nedenler, yanlış beslenme, yaşam tarzı .
*Kaç kilo olmak istiyorsunuz?
*Kilo verince hayatınızda ne değişecek ? Bu sorulara vereceğiniz cevaplar ilerlemeniz konusunda size yardımcı olacak. Diyetten anladığınız yasaklarla dolu bir liste yerine yaşam tarzı değişikliği olduğunda uygulamanız çok daha kolay olacaktır. Yaşam tarzı değişikliklerini yaparken de her şeyi adım adım yaptığınızda kilo verme süreci daha zevkli bir hal alacaktır. Hedeflerinizi haftalık veya günlük koymaya çalışın. Uzun vadeli hedefler gözünüzü korkutabilir. 10 kilo vermeyi düşünmek yerine haftada 1 kilo vermeyi düşünmek işinizi kolaylaştırır.

http://www.fazlakilo.com/tek-cozum-diyet-mi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder